top of page

Missie

De Synestheet organiseert unieke kunstzinnige en culturele evenementen bestemd voor Amsterdammers.  

De Synestheet prikkelt op verfrissende wijze de zintuigen door ze bewust met elkaar te verbinden. Op die manier roepen we een andere beleving en gewaarwording op. Klank, kleur, reuk, tastzin en smaak, mogelijk aangevuld met andere zintuigen zal iedereen telkens opnieuw verrassen en meevoeren.​

wist je dat

Synestheet is afgeleid van het Griekse woord synesthesie en is te duiden als het hebben van meerdere zintuiglijke belevingen tegelijkertijd. 

Visie

Wij benaderen de verschillende zintuigen en kunstdisciplines als onderdeel van één groter geheel. Daarom richten wij ons niet slechts op afzonderlijk waargenomen stimuli maar willen wij u juist de meerwaarde van zintuiglijke verbinding laten ervaren. 

 

Diversiteit binnen kunst & cultuur zijn van groot belang. Dit smelt samen met de synesthetische visie, wat u ziet terugkeren in ons gemêleerde aanbod. 

 

Kunstdisciplines zoals theater, beeldende kunst, muziek, poëzie, dans, literatuur, fotografie en film zoeken elkaar op. De Synestheet beoogt dit proces zowel te stimuleren als te faciliteren.

 

 

De Synestheet kent geen leeftijd of cultureel onderscheid. 

Hoewel wij ons bij aanvang hebben gericht op Amsterdamse kinderen (4 t/m 10), organiseren wij leeftijds- en cultuurgrenzen overschrijdende evenementen en andere kunstzinnige uitingen. Eenieder kan dan op zijn of haar eigen niveau aansluiten.

bottom of page